Studiespesialisering med Toppidrett som programfag på Sørumsand Videregående Skole fra høsten!

Postet av Sørumsand IF den 27. Jan 2022

Toppidrett som programfag

Toppidrett er et programfag for elever som går på utdanningsprogrammet studiespesialisering. Programfag på studiespesialisering består av 140 årstimer, i gjennomsnitt 5 timer per uke à 45 minutter. Toppidrett 1 kan velges av elever på studiespesialisering i Vg1 og Vg2. Elever som tar Toppidrett 1 i Vg1, kan fortsette med programfaget Toppidrett i Vg2 (Toppidrett 2). Elevene velger faget etter at de tas inn som elever på Sørumsand videregående skole (man søker ikke spesifikt om toppidrett i Vigo, kun utdanningsprogram og skole). Toppidrett er ikke kun for elever som satser aktivt innenfor idretten, men også for elever som vil ha mulighet til å videreutvikle sine fotballferdigheter og kombinere fotballinteressen med skole.

Toppidrett er et valgfritt programfag, men inngår ikke i kravet til fordypningsfag for elever på studiespesialisering. På Vg2 velger elever i tillegg til toppidrett programfag innenfor realfag eller språk, samfunnsfag og økonomi, slik at de kan oppnå spesiell studiekompetanse i tillegg til generell studiekompetanse. Spesiell studiekompetanse kreves for å komme inn på en rekke studier (realfag og kombinasjoner av realfag).

Elever på Vg1 som velger Toppidrett 1 får 5 uketimer ekstra. Det betyr imidlertid at elever som har Toppidrett 1 på Vg1, kan ha 5 uketimer mindre i Vg3 siden elever på studiespesialisering skal ha totalt 90 uketimer fordelt på tre år.

Samarbeid med Fet idrettslag og Sørumsand idrettsforening

For å velge toppidrett må eleven være aktiv innenfor fotball og ha tilhørighet i en klubb. Sørumsand vgs har inngått et samarbeid med Fet idrettslag og Sørumsand idrettsforening med mål om å utvikle god kvalitet i tilbudet. Opplæringen i Toppidrett vil derfor foregå både på skolens lokasjoner og på klubbenes anlegg, og klubbtrenere vil delta i opplæringen i samarbeid med faglærer. Tett samarbeid mellom trenere fra klubbene og faglærer vil være en nøkkel for at elevene skal videreutvikle individuelle ferdigheter og sikres riktig belastning. Det vil derfor bli utarbeidet individuelle treningsopplegg basert på ønsker fra klubbtrener, spiller og faglærer.

Spørsmål om Toppidrett kan rettes til vibeken@viken.no
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.